کهربا صنعت | دستگاه ویدئومتری

معرفی دستگاه ویدئومتری

ویدئومتری فناوری استفاده از دوربین وضبط فیلم و تصویر در اعماق زمین میباشد. از دستگاه ویدئومتری در اکثر مواقع به منظور بازدید از چاه های آب استفاده می شود.

به عبارت دیگر ویدئومتری دستگاهیست که با استفاده از آن می توان از وضعیت لوله جداره و هم از وضعیت لایه های آبرفتی در چاه های لوله گذاری نشده مطلع شد. دستگاه طراحی شده در شرکت دانش بنیان کهربا صنعت اسپادان قابلیت پیمایش چاه های آب تا عمق ۳۰۰ متر که جزء چاه های عمیق می باشند را داراست.

ساختار يک ويدئومتر

دوربین های چاه پیمایی یا دستگاه ویدئومتری ، دارای یک یا چند دوربین ثابت و در برخی مواقع یک دوربین با قابلیت چرخش 360 درجه دارند که توسط کابل بلند ( در طول های مختلف) تا وینچ دستی و یا برقی به داخل چاه فرستاده می شوند و از طریق نمایشگر این دستگاه قادر به مشاهده ی ساختمان یا سازه های داخل چاه خواهید بود.

حوزه کاربردی ویدئومتری

ویدئومتری چاه آب در صنایع، معادن، کشاورزی و تمام مواردی که با چاه‌های عمیق ارتباط دارند قابل استفاده می‌باشد و می‌توان با چاه‌پیمایی اطلاعات مورد نظر و تصاویر مطلوب از وضعیت حاضر چاه‌های عمیق را بدست آورد. این دوربین‌های بازرسی مصارف گوناگونی در زمینه چاه‌های آب، لوله‌ها و شبکه‌های فاضلاب دارند زیرا با استفاده از سیستم‌های لنزها و مشخص شدن عیوب چاه، می‌توان در جهت رفع مشکل اقدام نمود.

چاه‌های عمیق و نیمه‌عمیق به منظور جلوگیری از ریزش دیواره چاه و صدمات وارده به تاسیسات آن، نیاز به لوله‌های جدار آهنی دارند. این لوله‌ها در بخش‌های آبده چاه دارای شیارهای طولی می‌باشند که به منظور عبور و مرور آب به داخل لوله طراحی شده‌اند. در طی زمان، به منظور اینکه بخشی از لوله‌های جدار آهن داخل آب نمی‌باشند، فرآیند زنگ‌زدگی بر روی لوله‌ها اتفاق می‌افتد که به مرور زمان، شیارهای طولی لوله‌ها توسط املاح دچار خوردگی یا زنگ‌زدگی می‌شوند و یا بر اثر پوسیدگی، قسمتی از لوله‌ها تخریب یا شکسته می‌شود که این امر بخش اعظمی از آب را خارج می‌کند یا اندکی چاه متوقف می‌شود.

همچنین عدم رعایت نکات فنی در هنگام حفر و بهره‌برداری از چاه و از طرف دیگر، رسوب‌زا بودن و یا خورنده بودن آب‌های زیرزمینی، بالا آمدن سطح گل و لای در چاه، قرار گرفتن لای‌روبی داخل گل و لای عملاً منجر به کاهش شدید آبدهی چاه‌ها و حتی از رده خارج شدن آن‌ها می‌شود.

به همین منظور برای رفع این مشکلات، بسیاری از کشاورزان و یا متخصصین در صنعت بدون شناسایی، دست به فعالیت‌های اصلاح، کف‌شکنی، تعویض لوله‌ها یا… می‌زنند. در صورتی که فیلم‌برداری از چاه‌های آب و ارائه تصاویر به کارشناسان، متخصصان و کشاورزان باعث می‌شود تا با دید بهتر نسبت به رفع مشکل به‌وجود آمده اقدام کرده و در برخی از موارد با هزینه بسیار کمتر مشکل ایجاد شده برطرف شود.

موارد زیر را می توان با استفاده از دوربین چاه عمیق بازرسی کرد :